LL-124: Inge Andersland om nye læreplaner i KRLE

I denne episoden diskuterer jeg de nye læreplanene i KRLE-faget med høgskolelektor og ph.D-stipendiat Inge Andersland fra NLA. Vi snakker både om hva de inneholder, ha de ikke inneholder, hvordan de skal lese, hordan de passer inn politisk, eller kanskje de ikke gjør det. Vi snakker også om hvordan de kan brukes, hva man må tenke på, og i diskuterer de i lys av livssynsbakgrunn – Inge Andersland med sin kristne bakgrunn, og jeg med min bakgrunn som sekulærhumanist.

Lenke til episoden på Soundcloud
Lenke til episoden på iTunes
Lenke til episoden på Spotify

Inge Andersland hos NLA

NLA

Inge Andersland på Twitter

Inge Anderslands jobbkonto på Twitter

NLA på Twitter

NLA på Facebook

Høringssvar: RLE til KRLE

Fri Tanke: Selv kristne mot KRLE

NAFOL: Forskerprofil: Inge Andersland

Utdanningsnytt: Ingen prøver å omgå EMD

Vårt Land: NLA-professor reagerer kraftig på eierutspill

Læreplan: Religion og Etikk

Læreplan: KRLE

Læreplan: Utkast til ny læreplan i KRLE og RE

Drøfting av den nye læreplanen på KRLEpodden.

Episode 1

Episode 2

Episode 3

Mitt intervju med Marie von der Lippe

Mitt intervju med Jane Skjoldli

Mitt intervju med Ingunn Marie Eriksen

Mitt intervju med Lars Laird Iversen

Mitt intervju med Ingvill Thorson Plesner

Mitt intervju med Jørg Arne Jørgensen

Mitt intervju med Ida Lindtveit Røse

Mitt intervju med Øyvind Andre Fosse