LL-164: Espen Schaanning om skolen som konkurransearena

Kan det være at skolen i seg selv er satt opp på en måte som gjør at noen blir tapere? Kunne vi ha valgt en annen modell og funksjon for skolen enn at den skal sortere folk ut på forskjellige videre utdanningsspor etter skolen? Hva hvis det å gå på skole i større grad hadde mål på seg for å være litt mer som det å ta sertifikatet, at alle skulle gjennom med et mininimumsnivå? Jeg snakker med professor Espen Schaanning ved Universitetet i Oslo om hvordan skolen i dag er bygget opp og hvordan den kunne være.

Intervjuet på Soundcloud
Intervjuet i iTunes
Intervjuet på Spotify

Espen Schaanning på Wikipedia

Espen Schanning hos UiO


Bok: Til alle barns beste?

Bok: Den onde vilje

Bok: Modernitetens oppløsning


Klassekampen: Til skolen for å siles ut

Lars og Pål: Episode 52 Hva skal vi egentlig med skole? med Espen Schaanning

Morgenbladet: Hvis skolematematikken ikke fantes

Morgenbladet: Lek og lær

Forskning.no: Forsker: Skolen i dag skaper flere tapere

Morgenbladet: Seriøst, Schaanning?


Mitt intervju med Kjersti Lien Holte

Mitt intervju med Camilla Hagevold

Mitt intervju med Kjell Horn

Mitt intervju med Gunnar Østgaard

Mitt intervju med Tjalve Madsen

Mitt intervju med Svein Sjøberg

Mitt intervju med Roar Ulvestad

Mitt intervju med Christian Beck

Mitt intervju med Christian Beck og Marta Straume

Mitt intervju med Marta Straume

Mitt intervju med Khristoffer Vogt

14 kommentarer om “LL-164: Espen Schaanning om skolen som konkurransearena”

Legg igjen en kommentar