LL-88: Skjønnlitteratur i samfunnsfag?

Hvilken plass kan Thorbjørn Egner, Jens Bjørneboe og Jorge Luis Borges ha i samfunnsfag? Og hva kan vi bruke det til? Jeg snakker med førsteamanuensis Espen Helgesen ved Høgskulen på Vestlandet om hvordan vi kan bruke skjønnliteratur inn i samfunnsfaget både i grunnskolen og på videregående.

Lenke til episoden på Soundcloud
Lenke til episoden på iTunes
Lenke til episoden på Spotify


Interessante lenker relatert til episoden:

Espen Helgesen på HVL

Espen Helgesen på Twitter

Lek, spill og deltakende læring

UiB: Hva gjør norske barn på internett?

UiO: Masteroppgave om skjønnlitteratur i samfunnsfag fra Thor Erling Sætrevik

Mitt intervju med Iyad El-Baghdadi

Mitt intervju med Leiv Marsteintredet

Mitt intervju med Jørgen Frydnes

Mitt intervju med Erik Knudsen

Mitt intervju med Malin Kleppe

Christian Lomsdalen er lektor, småbarnsfar og alltid engasjert. Ateist, feminist og humanist, og nå også podkaster.

Author Socials Følg meg på sosiale media

9 Comments on LL-88: Skjønnlitteratur i samfunnsfag?

  1. Thor Erling Sætrevik sier:

    Spennende at du tar opp dette temaet. I min masteroppgave i samfunnsfagdidaktikk (2014) utforsket jeg elevers opplevelser av skjønnlitteratur som kilde i samfunnsfag. Elevene pekte på at disse tekstene gjorde det lettere å sette seg inn i andres perspektiv og å utvikle empati for andres situasjon. Jeg drøftet også hvorvidt endringer i læreplanen K06 «skviste» ut skjønnlitterære tekster fra samfunnsfaget. Til glede for nye lesere: https://www.duo.uio.no/handle/10852/250/browse?value=Sætrevik%2C+Thor+Erling&type=author

    1. Jeg legger den til i shownotes, den kan være interessant å ha der.

What do you think?

Note: Your email address will not be published

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>