LL-88: Skjønnlitteratur i samfunnsfag?

Hvilken plass kan Thorbjørn Egner, Jens Bjørneboe og Jorge Luis Borges ha i samfunnsfag? Og hva kan vi bruke det til? Jeg snakker med førsteamanuensis Espen Helgesen ved Høgskulen på Vestlandet om hvordan vi kan bruke skjønnliteratur inn i samfunnsfaget både i grunnskolen og på videregående.

Lenke til episoden på Soundcloud
Lenke til episoden på iTunes


Interessante lenker relatert til episoden:

Espen Helgesen på HVL

Espen Helgesen på Twitter

Lek, spill og deltakende læring

 

UiB: Hva gjør norske barn på internett?

UiO: Masteroppgave om skjønnlitteratur i samfunnsfag fra Thor Erling Sætrevik

 

Mitt intervju med Iyad El-Baghdadi

Mitt intervju med Leiv Marsteintredet

Mitt intervju med Jørgen Frydnes

Mitt intervju med Erik Knudsen

Mitt intervju med Malin Kleppe

Liked it? Take a second to support Lektor Lomsdalen on Patreon!

Christian Lomsdalen er lektor, småbarnsfar og alltid engasjert. Ateist, feminist og humanist, og nå også podkaster.

Author Socials Følg meg på sosiale media

8 Comments on LL-88: Skjønnlitteratur i samfunnsfag?

  1. Thor Erling Sætrevik sier:

    Spennende at du tar opp dette temaet. I min masteroppgave i samfunnsfagdidaktikk (2014) utforsket jeg elevers opplevelser av skjønnlitteratur som kilde i samfunnsfag. Elevene pekte på at disse tekstene gjorde det lettere å sette seg inn i andres perspektiv og å utvikle empati for andres situasjon. Jeg drøftet også hvorvidt endringer i læreplanen K06 «skviste» ut skjønnlitterære tekster fra samfunnsfaget. Til glede for nye lesere: https://www.duo.uio.no/handle/10852/250/browse?value=Sætrevik%2C+Thor+Erling&type=author

    1. Jeg legger den til i shownotes, den kan være interessant å ha der.

What do you think?

Note: Your email address will not be published

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>