Hvordan lærer vi bort/om menneskerettigheter i skolen? Hvordan kan man lære bort en menneskerettighetsforståelse til elevene? Finnes det ulike konsepter for dette? Hvilke metoder kan vi bruke? Og ikke minst, hvilke fordeler kan det være å ta med elevene på ekskursjon for å lære menneskerettigheter et annet sted? Jeg snakker med Marie Tindstad som jobber med undervisning på Raftosenteret i Bergen. Hun har skrevet masteroppgave om temaet.
Intervjuet på Spotify
Intervjuet på Soundcloud
Intervjuet på Apple Podkaster
Mitt intervju med Ingvill Thorson Plesner
Mitt intervju med Claudia Lenz
Mitt andre intervju med Claudia Lenz
Mitt intervju med Jørgen Frydnes
Lektor Lomsdalens innfall på sosiale media:
Instagram: @lektorlomsdalen
Twitter: @lektorlomsdalen
Bluesky: @lomsdalen.bsky.social
Mastodon: @Lomsdalen@oslo.town
Facebookside: Lektor Lomsdalen
Facebookgruppe: Lektor Lomsdalens innfall
Abonnér på podkasten:
Denne podkastepisoden er reklamestøttet:
Denne podkastepisoden er produsert med støtte fra Cappelen Damm Utdanning og inneholder derfor reklame for en av produktene fra eller tjenestene til Cappelen Damm Utdanning. Les mer om reklame på Lektor Lomsdalens innfall her.
Christian Lomsdalen er ph.d-stipendiat ved Universitetet i Bergen etter mange år i den videregående skolen som lektor. Ved siden av dette lager han podkast og leder Human-Etisk Forbund. Han har skrevet læreboken Burde vi det? om profesjonsfaglig etisk kompetanse i skolen. Du finner han også på podkastene Tanketrigger, Frokostkaffen, og PedsexPod. Han er førstegenerasjons bergenser, far og bonusfar til fire, og alltid engasjert. Ateist, feminist og humanist.
3 kommentarer om “LL-349: Marie Tindstad om alternative opplæringsarenaer for menneskerettigheter”