LL-07: Vest-Sahara, jesidiene og engasjementets pris

I dette intervjuet snakker jeg med Natalie Hellesø Milde om situasjonen i Vest-Sahara, for jesidiene i Nord-Irak / Irakisk Kurdistan, Utøya, engasjement og mer. Noen mennesker rekker å gjøre mye på kort tid. På tross av at hun bare er 24 år gammel har Natalie vært leder i AUF Bergen, vært praktikant hos Rafto-stiftelsen for The Women’s Network, blitt koordinator i Bergen for Støttekomiteen for Vest-Sahara, blitt kastet ut av Vest-Sahara flere ganger, blitt HEF Ambassadør til hjelpeprosjekter i Irak, og hun var på Utøya 22. juli. Det er med andre ord helt naturlig at vi snakker om engasjement og hvordan skape engasjement hos elever.

Selv har jeg hørt Natalie foredra flere ganger og hun var et selvsagt valgt nå når jeg skulle starte opp podkasten min. Jeg oppfordrer også at man støtter hennes innsamlingsaksjon til inntekt for Norsk Folkehjelp og Human-Etisk Forbunds arbeid blant jesidiekvinner i Nord-Irak.

Støtt Natalies innsamlingsaksjon.

Lenke til episoden i Soundcloud

Lenke til episoden i iTunes

Interessante lenker til episoden

Støttekomiteen for Vest-Sahara

Rafto-stiftelsen

The Women’s Network

AUF

Human-Etisk Forbund

HEFs Ambassadørkorps

 

Bergens Tidende – Utøya-ofre med i valgkampen

Bergensavisen – Retur Utøya

Bergens Tidende – Hun overlevde Utøya, nå vil Natalie Milde hjelpe flyktninger med traumer

 

VG – Norske ungdomspolitikere fikk ikke slippe inn i Vest-Sahara

Støttekomiteen for Vest-Sahara – Utvist: Gud har bestemt at AUF-nestleder ikke får besøke Vest-Sahara

 

Natalie Hellesø Milde – Folkemordtiltale mot IS i fare om massegraver forblir ubeskyttet

Natalie Hellesø Milde – Hvem er yezidiene?

Natalies innsamlingsaksjon for jesidiene