LL-16: Over 1000 avspillinger!

Etter å ha passert 1000 avspillinger og å ha publisert 15 podkaster er det på tide å gjøre en liten oppsummering. Først og fremst publisert på Facebook som video, men også tilgjengelig som podkast. På tirsdag kommer det et helt vanlig intervju, så fortvil ikke – jeg skal ikke bryte mønsteret så alt for mye.

Lenke til episoden på Soundcloud
Lenke til episoden på iTunes
Lenke til episoden på Spotify

Interessante lenker relatert til episoden:

LL-15: Elevenes stemme mot mobbing

LL-14: Videreutdanning i seksuell helse og seksualitetsutdanning

LL-13: Levi Fragell om humanismen, karismatiske menigheter, og døden

LL-12: Menneskerettighetene i Norge og norsk skole

LL-11: Sex & Politikk og Uke 6

LL-10: Et mer reelt elevdemokrati, Nyskolen i Oslo

LL-09: Elevdemokratiet, fraværsgrensen og yrkesfag

LL-08: Julen, julefeiring og tradisjoner

LL-07: Vest-Sahara, jesidiene og engasjementets pris

LL-06: Barne- og ungdomsarbeid i Sjømannskirken

LL-05: I samtale med utdanningsulven – om fremtidens skole, læreplaner, og behovet for praktisk-estetiske fag

LL-04: Trumps valgseier er en forpliktelse for oss alle

LL-03: I samtale med biskopen – KRLE, skolegudstjenester og seksualitetsundervisning

LL-02: Mobbing, seksuell trakassering, overgrep, og løsninger

LL-01 Hva er Lektor Lomsdalens innfall?

Transkribering av episode:

Det hadde jeg egentlig aldri forestilt meg – at jeg ville klare å nå 1000 avspillinger av podkasten min. Rasjonelt sett er det et lett tall å oppnå på 15 podkastepisoder, men det er allikevel litt uvirkelig. Jeg har kanskje ikke rundet 1 million fremføringer slik Aftenpodden har gjort, men det er vel kanskje ikke helt å forvente heller.

Det mye å se tilbake på her. Jeg har intervjuet knallgode Frode Fredriksen og Roar Ulvestad. Samtidig har jeg fått snakket med representanter for Høgskolen i Oslo og Akershus, Sex og Politikk, Den norske Helsingfors komiteen, Sjømannskirken og Den norske kirke. Jeg har også fått intervjuet engasjerte unge mennesker som Agathe Waage fra Elevorganisasjonen i Hordaland og Natalie Hellesø Milde, som har en hattehylle omtrent like velfylt som meg.

Ut i fra mitt utgangspunkt har podkasten virkelig oppfylt sin intensjon – jeg har fått god mulighet til å snakke med interessante mennesker om temaer jeg synes er interessante. At både en biskop som Halvor Nordhaug og en “humanistguru” som Levi Fragell har villet snakke med meg synes jeg er utrolig gøy. Når jeg også kan bruke ferien min til å snakke om barne- og ungdomsarbeid med Sjømannskirken på Gran Canaria gjør dette podkasten til en veldig fleksibel hobby.

Podkasten er ment å handle om alle de tingene jeg synes er interessante. Derfor har jeg snakket om #seksualitetsundervisning, skolegudstjenester, KRLE, menneskerettigheter, humanisme, kristendom, og ikke minst fremtidensskole. Jeg har også snakket om Trump, julen, og LGBTIQA+. Når temaet er fremtidens skole er det gøy å få prate med de som tenker høyt om temaet, som Roar Ulvestad, eller de som tester ut alternativer slik som Martin Johannessen og Sunniva Sandanger ved Nyskolen i Oslo – det er denne variasjonen som gjør dette mediumet så spennende, også for en liten aktør som meg.

Det burde heller ikke komme som en overraskelse for noen at en av podkastepisodene fant veien til trykksvertens land. Min monolog om Donald J. Trump ble trykket i Bergens Tidende den dagen han ble innsatt, om enn i noe redigert form.

Selv om jeg merker at de forskjellige temaene har forskjellig appell så tenker jeg at det ikke gjør noe. En podkast med så varierte temaer som denne vil naturlig nok det. Når jeg kan snakke om situasjonen i Western Sahara med en som er aktiv i Støttekomiteen for Vest-Sahara, om karismatiske kristne menigheter med en humanist, om seksualitetsundervisning med flere personer med forskjellige utgangspunkt, og mobbing i samme podkast da har jeg klart å gjøre dette litt slik jeg vil ha det. Litt som hodet mitt – fullt av tanker som spretter rundt og med mange forskjellige interesseområder. Elevdemokrati, medborgerskap, og Yezidiene blir da bare noen av temaene.

Selv om jeg skriver at podkasten i utgangspunktet skal ha en publiseringshyppighet på annenhver uke så har jeg brutt dette ved flere anledninger. Når jeg har hatt nok intervjuer til å publisere oftere. Intervjuer er ferskvare og jeg vil helst ikke vente noe som helst, men klarer stort sett å holde meg til maks et intervju i uken. Denne monologen blir nok et sjeldent unntak. Jeg har allerede flere intervjuer klare som jeg gleder meg til å presentere for dere.

Neste podkast kommer på tirsdag til vanlig tid. Det blir et intervju med Ingrid Rosendorf Joys som er leder i Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn. Til neste gang; del podkasten med en venn eller to, gi meg en stjernemarkering i iTunes, følg meg på Soundcloud, eller trykk liker på facebooksiden. Det ville være strålende, og gir flere sjansen til å dele min entusiasme for alle disse temaene.

En kommentar om “LL-16: Over 1000 avspillinger!”

Legg igjen en kommentar