Hva vil tidlig innsats si i Mat og helse-faget? Hva betyr det for skolene at Mat og helse har læreplanmål for 1.-4.-klasse? Hvordan tilpasser vi for dette? Jeg snakker førsteamanuensis Eli Kristin Aadland ved Høgskulen på Vestlandet om dette og mer til. For hvordan tilpasser vi undervisningen for denne aldersgruppen? Som jeg til og med trodde at ikke hadde Mat og helse.
Intervjuet på Spotify
Intervjuet på Soundcloud
Intervjuet på Apple Podkaster
Eli Kristin Aadland på Twitter
Landslaget for mat og helse i skolen
Bok: Mat og helse i grunnskolelærerutdanningene
Acta Didactica Norden: De praktiske og estetiske fagene i skole og lærerutdanning – historisk konseptualisering
Lektorbloggen: Øk kompetansekravene til mat og helse-lærere
Mitt intervju med Therese Halvorsen Røst
Mitt intervju med Emil Gadolin
Lektor Lomsdalens innfall på sosiale media:
Instagram: @lektorlomsdalen
Twitter: @lektorlomsdalen
Bluesky: @lomsdalen.bsky.social
Mastodon: @Lomsdalen@oslo.town
Facebookside: Lektor Lomsdalen
Facebookgruppe: Lektor Lomsdalens innfall
Abonnér på podkasten:
Denne podkastepisoden er reklamestøttet:
Denne podkastepisoden er produsert med støtte fra Cappelen Damm Utdanning og inneholder derfor reklame for en av produktene fra eller tjenestene til Cappelen Damm Utdanning. Les mer om reklame på Lektor Lomsdalens innfall her.
Christian Lomsdalen er ph.d-stipendiat ved Universitetet i Bergen etter mange år i den videregående skolen som lektor. Ved siden av dette lager han podkast og leder Human-Etisk Forbund. Han har skrevet læreboken Burde vi det? om profesjonsfaglig etisk kompetanse i skolen. Du finner han også på podkastene Tanketrigger, Frokostkaffen, og PedsexPod. Han er førstegenerasjons bergenser, far og bonusfar til fire, og alltid engasjert. Ateist, feminist og humanist.
En kommentar om “LL-268: Eli Kristin Aadland om tidlig innsats i Mat og helse-faget”