Lærerutdanningen som konsept diskuteres oftere enn innholdet i lærerutdanningene selv, og utdanningen er tidvis både løsningen på alle problemer og det som er problemet. Hva betyr det at de ulike sidene i politikken har så forskjellig syn på lærerutdanningen? Hva innebærer det at lærerutdanningene fremstilles slik de gjør? Jeg snakker med førsteamanuensis Eli Smeplass fra NTNU om lærerutdanningenes politiske side.
Intervjuet på Spotify
Intervjuet på Soundcloud
Intervjuet på Apple Podkaster
Doktoravhandling: Konstruksjonen av den problematiske lærerutdanningen Lærerutdanningen i et institusjonelt og politisk landskap
Khrono: Lærerutdanning som løsning og problem
Universitetsavisa: – Utdanningen blir brukt som en lærerfabrikk
NTNU: Lærerutdanning i endring
Mitt andre intervju med Marianne Støle-Nilsen
Mitt intervju med Svein Sjøberg
Mitt intervju med Hedda Eia Vestad
Mitt intervju med Fredrik Mørk Røkenes
Lektor Lomsdalens innfall på sosiale media:
Instagram: @lektorlomsdalen
Twitter: @lektorlomsdalen
Bluesky: @lomsdalen.bsky.social
Mastodon: @Lomsdalen@oslo.town
Facebookside: Lektor Lomsdalen
Facebookgruppe: Lektor Lomsdalens innfall
Abonnér på podkasten:
Denne podkastepisoden er reklamestøttet:
Denne podkastepisoden er produsert med støtte fra Cappelen Damm Utdanning og inneholder derfor reklame for en av produktene fra eller tjenestene til Cappelen Damm Utdanning. Les mer om reklame på Lektor Lomsdalens innfall her.
Christian Lomsdalen er ph.d-stipendiat ved Universitetet i Bergen etter mange år i den videregående skolen som lektor. Ved siden av dette lager han podkast og leder Human-Etisk Forbund. Han har skrevet læreboken Burde vi det? om profesjonsfaglig etisk kompetanse i skolen. Du finner han også på podkastene Tanketrigger, Frokostkaffen, og PedsexPod. Han er førstegenerasjons bergenser, far og bonusfar til fire, og alltid engasjert. Ateist, feminist og humanist.
6 kommentarer om “LL-384: Eli Smeplass om lærerutdanningen som løsningen og problemet”