Reprise fra 25. desember 2020.
Om vi medisinsk klarer å korrigere for «alle naturens feil» hos mennesker eller klarer til og med å «heve standarden» hos menneskene, hva betyr det for tilpasset opplæring og spesialundervisning i skolen? Hva betyr det for sosial mobilitet og sosial ulikhet i skolen og skolens arbeid for inkludering? Hva betyr det for de som er skeptiske til denne typen forbedringer? Jeg snakket i 2020 med professor Frédérique Brossard Børhaug, ved som da var ved NLA Høgskolen og som nå er ved VID Vitenskapelige Høgskole, og professor Solveig Reindal, ved NLA Høgskolen, om disse temaene.
Reprisen på Spotify
Reprisen på Soundcloud
Reprisen på Apple Podkaster
Frédérique Brossard Børhaug ved VID
Utbildning og Demokrati: Hvordan forstå inkludering som allmenpedagogisk prinsipp i en transhumanistisk (fram)tid?
Tanketrigger: Når slutter du å være et menneske?
Mitt intervju med Ole Martin Moen
Mitt intervju med Silje Steinardotter Hasle
Mitt intervju med Silje Hølland
Mitt intervju med Kari Kolberg
Lektor Lomsdalens innfall på sosiale media:
Instagram: @lektorlomsdalen
Twitter: @lektorlomsdalen
Bluesky: @lomsdalen.bsky.social
Mastodon: @Lomsdalen@oslo.town
Facebookside: Lektor Lomsdalen
Facebookgruppe: Lektor Lomsdalens innfall
Abonnér på podkasten:
Denne podkastepisoden er reklamestøttet:
Denne podkastepisoden er produsert med støtte fra Fagbokforlaget og inneholder derfor reklame for en av produktene fra eller tjenestene til Fagbokforlaget. Les mer om reklame på Lektor Lomsdalens innfall her.
Christian Lomsdalen er ph.d-stipendiat ved Universitetet i Bergen etter mange år i den videregående skolen som lektor. Ved siden av dette lager han podkast og leder Human-Etisk Forbund. Han har skrevet læreboken Burde vi det? om profesjonsfaglig etisk kompetanse i skolen. Du finner han også på podkastene Tanketrigger, Frokostkaffen, og PedsexPod. Han er førstegenerasjons bergenser, far og bonusfar til fire, og alltid engasjert. Ateist, feminist og humanist.