Språk kan på mange måter sies å være eksplosiv politikk og språknormer skaper raskt debatt og høy temperatur. Hvilken plass har den politiske språkhistorien i dagens skole og hvordan kan den brukes for å skape engasjement i norskfaget? Hva innebærer vår forståelse av språk, dialekter, sosiolekter, og andre språkvariasjoner? Jeg snakker med universitetsadjunkt Hedvig Solbakken ved Linnéuniversitetet i Sverige om den politiske språkhistorien og mulighetene som ligger der.
Intervjuet på Spotify
Intervjuet på Soundcloud
Intervjuet på Apple Podkaster
Hedvig Solbakken på Linnéuniversitetet
Bok: Litteraturhistoriske muligheter
Mitt intervju med Espen Helgesen
Mitt intervju med Kjell Lars Berge
Mitt intervju med Heidi Lønne Grønseth
Mitt intervju med Audhild Norendal
Lektor Lomsdalens innfall på sosiale media:
Instagram: @lektorlomsdalen
Twitter: @lektorlomsdalen
Bluesky: @lomsdalen.bsky.social
Mastodon: @Lomsdalen@oslo.town
Facebookside: Lektor Lomsdalen
Facebookgruppe: Lektor Lomsdalens innfall
Abonnér på podkasten:
Denne podkastepisoden er reklamestøttet:
Denne podkastepisoden er produsert med støtte fra Fagbokforlaget og inneholder derfor reklame for en av produktene fra eller tjenestene til Fagbokforlaget. Les mer om reklame på Lektor Lomsdalens innfall her.
Christian Lomsdalen er ph.d-stipendiat ved Universitetet i Bergen etter mange år i den videregående skolen som lektor. Ved siden av dette lager han podkast og leder Human-Etisk Forbund. Han har skrevet læreboken Burde vi det? om profesjonsfaglig etisk kompetanse i skolen. Du finner han også på podkastene Tanketrigger, Frokostkaffen, og PedsexPod. Han er førstegenerasjons bergenser, far og bonusfar til fire, og alltid engasjert. Ateist, feminist og humanist.
2 kommentarer om “LL-442: Hedvig Solbakken om den politiske språkhistorien”