Restaurant- og matfag er den videregående linjen som sliter mest med frafall i dagens videregående skole. Hvordan mottas egentlig Fullføringsreformen og Stortingsmelding 21 i den leiren? Jeg snakker med Anita Løyning, leder Foreningen FORM (Foreningen for Opplæringskontorene i Restaurant- og Matfag), om hva hun tenker om Fullføringsreformen ut i fra perspektivet til Restaurant- og matfag. Dette er et kort intervju, og det avsluttende kapittelet for denne gangen i sagaen om fullføringsreformen.
Intervjuet på Spotify
Intervjuet på Soundcloud
Intervjuet på Apple Podkaster
Foreningen FORM (Foreningen for Opplæringskontorene i Restaurant- og Matfag)
Regjeringen: Stortingsmelding 21 (2020/2021)
Regjeringen: NOU 2014: 7 Elevenes læring i fremtidens skole — Et kunnskapsgrunnlag
Regjeringen: NOU 2015: 8 Fremtidens skole — Fornyelse av fag og kompetanser
Regjeringen: NOU 2019: 23 Ny opplæringslov
Regjeringen: NOU 2019: 25 Med rett til å mestre — Struktur og innhold i videregående opplæring
Min panelsamtale om fullføringsreformen
Mitt intervju med Tony Burner
Mitt intervju med Assad Nasir
Mitt intervju med Edvard Botterli Udnæs
Mitt intervju med Grethe Melby
Mitt intervju med Espen Berglund
Mitt intervju med Anja Johansen
Mitt andre intervju med Roar Ulvestad
Mitt intervju med Ane Breivik
Mitt intervju med Thomas Nordgård
Mitt intervju med Jan Frode Lindsø
Lektor Lomsdalens innfall på sosiale media:
Instagram: @lektorlomsdalen
Twitter: @lektorlomsdalen
Bluesky: @lomsdalen.bsky.social
Mastodon: @Lomsdalen@oslo.town
Facebookside: Lektor Lomsdalen
Facebookgruppe: Lektor Lomsdalens innfall
Abonnér på podkasten:
Denne podkastepisoden er reklamestøttet:
Denne podkastepisoden er produsert med støtte fra Cappelen Damm Utdanning og inneholder derfor reklame for en av produktene fra eller tjenestene til Cappelen Damm Utdanning. Les mer om reklame på Lektor Lomsdalens innfall her.
Christian Lomsdalen er ph.d-stipendiat ved Universitetet i Bergen etter mange år i den videregående skolen som lektor. Ved siden av dette lager han podkast og leder Human-Etisk Forbund. Han har skrevet læreboken Burde vi det? om profesjonsfaglig etisk kompetanse i skolen. Du finner han også på podkastene Tanketrigger, Frokostkaffen, og PedsexPod. Han er førstegenerasjons bergenser, far og bonusfar til fire, og alltid engasjert. Ateist, feminist og humanist.
En kommentar om “LL-330: Anita Løyning om Fullføringsreformen og Restaurant- og matfag”