Hvordan ser god undervisning om og mot rasisme ut? hva innebærer det? Hvordan gjør man det i praksis og for ulike sammenhenger? Gjennom Ka’brasu-prosjektet har Raftostiftelsen og Møhlenpris idrettslag utarbeidet råd og prinsipper for god undervisning om tematikken, men hvordan ser dette ut i praksis? Jeg snakker med Andrea Magnussen, Michal Solomon, og Nora Mohammed som har tatt dette et skritt videre og utviklet et opplegg for å jobbe med tematikken på mellomtrinnet.
Intervjuet på Spotify
Intervjuet på Soundcloud
Intervjuet på Apple Podkaster
Rafto: De syv rådene om rasismeundervisning
Rafto: Rapporten
Ønsker du at Michal og Andrea skal holde deres rasisme undervisning på din skole til høsten? Ta kontakt på post@milidrett.no
Min første episode om Kabrasu
Mitt intervju med Sara Blikstad Nyegaard
Mitt intervju med Hawjin Fatahi
Mitt panel om å lage en god skole for alle elevene
Mitt intervju med Mari Kristine Jore
Mitt første intervju med Ingunn Marie Eriksen
Lektor Lomsdalens innfall på sosiale media:
Instagram: @lektorlomsdalen
Twitter: @lektorlomsdalen
Bluesky: @lomsdalen.bsky.social
Mastodon: @Lomsdalen@oslo.town
Facebookside: Lektor Lomsdalen
Facebookgruppe: Lektor Lomsdalens innfall
Abonnér på podkasten:
Denne podkastepisoden er reklamestøttet:
Denne podkastepisoden er produsert med støtte fra Fagbokforlaget og inneholder derfor reklame for en av produktene fra eller tjenestene til Fagbokforlaget. Les mer om reklame på Lektor Lomsdalens innfall her.
Christian Lomsdalen er ph.d-stipendiat ved Universitetet i Bergen etter mange år i den videregående skolen som lektor. Ved siden av dette lager han podkast og leder Human-Etisk Forbund. Han har skrevet læreboken Burde vi det? om profesjonsfaglig etisk kompetanse i skolen. Du finner han også på podkastene Tanketrigger, Frokostkaffen, og PedsexPod. Han er førstegenerasjons bergenser, far og bonusfar til fire, og alltid engasjert. Ateist, feminist og humanist.