Hva er formålet med Mat og Helse-faget? Kan det virke sosialt utjevnende? Får det nok ressurser og timer til at det faktisk kan fungere etter formålet? Hvordan ser dette faget ut etter fagfornyelsen? Jeg snakker med Therese Halvorsen Røst fra Nasjonalt senter for Mat, Helse, og Fysisk aktivitet som er lokalisert ved Høgskulen på Vestlandet. Vi snakker der om dette faget, og hvordan dette faget kan bidra positivt inn i livene til elevene.
Lenke til episoden på Soundcloud
Lenke til episoden på iTunes
Lenke til episoden på Spotify
Interessante lenker relatert til episoden:
Nasjonalt senter for Mat, Helse,og Fysisk aktivitet
UiB: Fettsyrer som mulig behandling av risikofaktorer for livsstilssykdommer
Utdanning og jobb: Skal styrke de praktiske og estetiske fagene i skolen
Mitt intervju med Emil Gadolin
Christian Lomsdalen er ph.d-stipendiat ved Universitetet i Bergen etter mange år i den videregående skolen som lektor. Ved siden av dette lager han podkast og leder Human-Etisk Forbund. Han har skrevet læreboken Burde vi det? om profesjonsfaglig etisk kompetanse i skolen. Du finner han også på podkastene Tanketrigger, Frokostkaffen, og PedsexPod. Han er førstegenerasjons bergenser, far og bonusfar til fire, og alltid engasjert. Ateist, feminist og humanist.
2 kommentarer om “LL-98: Mat og helsefaget, har det nok ressurser?”