Skolen har nok en gang fått i overkant mye av ansvaret for både å lære barna opp i kritisk medieforståelse og «digital kompetanse» og får mye kjeft for all mulig «skjermbruk» i skolen. «Barn og unges digitale hverdag» er et svært temafelt, men hva er fakta og hva er myter? Hvordan kan vi som lærere og vi som foreldre håndtere, møte, og arbeide med denne tematikken på en god måte? Jeg snakker med Stian Barsnes-Simonsen og Silje Winje i RAMP om denne tematikken. De ønsker også å få bidrag fra lærere i etterkant av episoden, så send gjerne dine tips og råd til barnogmedia@ramp.as.
Intervjuet på Spotify
Intervjuet på Soundcloud
Intervjuet på Apple Podkaster
Foreldreopplegg: Trygg på skjerm
Podkast: Barn og medier
Podkast: Barn og medier (spotify)
Mitt første intervju med Stian Barsnes-Simonsen
Mitt andre intervju med Stian Barsnes-Simonsen
Mitt første intervju med Simen Spurkland
Mitt panel om god digital undervisning
Lektor Lomsdalens innfall på sosiale media:
Instagram: @lektorlomsdalen
Twitter: @lektorlomsdalen
Bluesky: @lomsdalen.bsky.social
Mastodon: @Lomsdalen@oslo.town
Facebookside: Lektor Lomsdalen
Facebookgruppe: Lektor Lomsdalens innfall
Abonnér på podkasten:
Denne podkastepisoden er reklamestøttet:
Denne podkastepisoden er produsert med støtte fra Fagbokforlaget og inneholder derfor reklame for en av produktene fra eller tjenestene til Fagbokforlaget. Les mer om reklame på Lektor Lomsdalens innfall her.
Christian Lomsdalen er ph.d-stipendiat ved Universitetet i Bergen etter mange år i den videregående skolen som lektor. Ved siden av dette lager han podkast og leder Human-Etisk Forbund. Han har skrevet læreboken Burde vi det? om profesjonsfaglig etisk kompetanse i skolen. Du finner han også på podkastene Tanketrigger, Frokostkaffen, og PedsexPod. Han er førstegenerasjons bergenser, far og bonusfar til fire, og alltid engasjert. Ateist, feminist og humanist.